Rant Clothing Home Studio

Severe storm damage prompted urgent repair and alterations to a home business. Open flexibility to suit a home or a work meeting, light, shade and full shut down for storms were important for safeguarding the continuity of business. As the home studio of an all Australian Sustainable Clothing label, the alterations also had to be in keeping with the owners’ strong sustainable philosophy. The new design successfully incorporated recycled and plantation timbers, low VOC paints and materials, Solar power, natural light and ventilation, and rainwater connection.

Awarded 2015 Australian Sustainability Award
for Single Dwelling (alterations and additions)

Jury Citation:

“What fun this house is! Clearly the owners are happy to integrate home and work, and the passion with which they do that shows in the way the building adapts to its different daily functions. Its low-energy climatic design, clever use of multifunction space and “human feel” make it a very endearing building., … “It is an amazing result on such an astoundingly low budget.”

Rant Clothing Home Studio
Rant Clothing Home Studio
Rant Clothing Home Studio
Rant Clothing Home Studio
Rant Clothing Home Studio
Rant Clothing Home Studio